STOK årsmøde 2022 - Program


STOK - Dansk forening for Systemisk  Terapi Og Konsultation holder årsmøde og generalforsamling fredag den 10. november.

Årsmødet er et dagsmøde med spændende, berigende oplæg om aktuelle emner og drøftelser af, hvor STOK skal bevæge sig hen.


Program

8.30    Ankomst og morgenmad

9.00    Velkomst og oplæg v/ formand Mats Widsell om Hartmut Rosa’s tanker om resonans

9.30    Pause

9.45    Oplæg ved Anne Mette Sohn Jensen om omsorgstræthed & compassion

11.45    Frokost

12.30    Generalforsamling og oplæg fra revit-gruppen. Dagorden til generalforsamlingen sendes ud før

13.45    Pause

14.00    Oplæg ved Jørn Nielsen om paradokser ved individualisering

15.50    Tak for i dag v/ formand Mats Widsell

Praktisk information


STED
Karens Minde kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København SV
Parkering ved kulturhuset
S-tog til Sjælør station og 10 min. gang derfra
PRIS
Medlemmer af STOK 450 kroner per person (også for institutionsmedlemmer)
Ikke-medlemmer 750 kroner per person
Fordele ved indmeldelse i STOK i forbindelse med årsmødet: Få årsmødet til medlemspris, Fokus på Familien online ét år og betal først noget igen til november 2023!
TILMELDING OG SPØRGSMÅL
Senest 24. oktober 2022 til
mats@widsell.dk med navn, arbejdsplads og eventuelt medlemsnummer og samtidig indbetaling til
Reg.nr. 3434 konto 0004568826
Skriv til Mats, hvis du ønsker medlemskab

Forebyggelse af omsorgstræthed med compassion v/ Anne-Mette Sohn Jensen

Omsorgstræthed er den særlige form for følelsesmæssige udbrændthed, der kan ske over tid i arbejdet med klienter, patienter, børn og borgere. 

Cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen fortæller om forebyggelse af omsorgstræthed i det relationelle arbejde.
“Forebyggelse sker på flere niveauer, og jeg vil i denne sammenhæng koncentrere mig om dig som individ og arbejdet i teams. Men det er afgørende, at ledelse og organisation også arbejder på at forebygge, at du brænder ud følelsesmæssigt”.
Compassion er både min praktiske tilgang og den underliggende forståelse for mit arbejde.
Compassion er en sensitivitet overfor lidelse os andre og dig selv og et dybtfølt ønske om at lindre. Vi prøver en kort øvelse i loving-kindness – altså kærlig venlighed.
Jeg vil tale om risikofaktorer for omsorgstræthed; hvorfor empati ikke er dit bedste arbejdsredskab; hvor meget du smittes af og smitter andre med følelser (også dine kolleger); og hvordan du skelner mellem det, som er vilkår og det, du har mulighed for at ændre på. Jeg adresserer din indre selvkritiker og introducerer Kristin Neffs banebrydende arbejde om self-compassion.
Jeg kommer ind på nogle af de konkrete metoder, du kan anvende i dit personlige forebyggelsesarbejde, og vi prøver en lille øvelse med navnet Fiskerbænken.

Paradokset ved den stigende individualisering v/ Jørn Nielsen

Al udvikling finder sted i socialt samspil. Alligevel ses et stigende fokus på individuel opsporing, udredning, diagnosticering og behandling. Et stærkt fokus på symptomer medfører en risiko for, at børn og unge gøres historie- og kontekstløse. Sygdomsforståelsen kan skygge for afgørende livstemaer og for den kompleksitet, symptomer er indlejret i. Et modsvar findes i fremhævelsen af, at ”Mind is social”. Børns og unges symptomer kan ses som kommunikation og dermed som invitationer til udviklende processer på tværs af de arenaer, de vokser op i. En dynamisk systemforståelse medfører et udvidet perspektiv, der ser på sammenhængen mellem børns og unges livsvilkår, deres erfaringer og deres fremtrædelsesformer. Mellem krop, erfaringer og mening. Dette åbner for perspektiver, der ikke alene ser på, hvad børn fejler, men i højere grad fokuserer på hvad der er hændt, hvad børnene og de unge viser os, og hvad der trænger til at blive forstået på tilstrækkelig udviklingsfremmende vis. Oplægget fokuser gennem teori og eksempler fra praksis på, hvorledes en antropologisk tilgang kan føre til erfaringer, der ikke er gjort endnu.

Oplægsholder: Jørn Nielsen, aut. psykolog, ph.d., Vejle. Jørn har gennem mange år arbejdet med børn, unge og familier i udsatte positioner, med problemadfærd, samarbejdet mellem forskellige instanser og etablering af konstruktive netværk.
Sammen med børne- og ungdomspsykiater Søren Hertz stiftede han i 2014 Metalog: et psykologisk- psykiatrisk fællesskab (www.Metalog.dk)

STOK Revit-gruppe
Revitgruppen har siden sidste generalforsamling arbejdet med, hvordan vi kan udvikle STOK som en fagligt og socialt relevant forening.
Gruppen glæder sig til at fremlægge overvejelser, muligheder og konkrete forslag.